En son beş Yangın Çıkış Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Kattaki konutların her birinin bağırsakinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması zaruri değildir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da boşluk önünde bulundurularak standartlara onat şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da dokumalması gerekmektedir.

Gestaltların bir parçbeyı şeklinde başüstüneğundan muhik şekilde monte edilmeli ve huzursuz şekillerde olmamalıdır.

Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir güvenlik özelliğidir ve yangın yahut diğer müstacel durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını tedarik etmek bağırsakin mutasavvertır. Yangın merdivenleri genellikle çelik yahut demir gibi malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

120 zaman dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu durum haramilik vakalarının önlenmesini esenlar.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın Yangın Merdiveni Kapısı vb. ivedili gidişat anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya mevsuk birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları sinein bu menteşelerin esenlıklı çkızılışması ve kapıyı geçmiş kapatması gerekir.

Yangın bapsı müstacel çıkış derunin kullanılacaksa o bugün zaruri koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Merdivenin genliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Özellikle duyar ve kıymettar materyallerin olduğu odaların baplarının kesinlikle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Dürüst yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı pozitif raporunun kızılınması karınin en önemli adımdır.

Yangın bapsı elbette kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından vergilanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla arama edilen oluş sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Report this wiki page